zondag 24 januari 2010

Gebedsweek


Afgelopen week een paar keer in eigen stadje naar de ontmoetingsplek geweest om interkerkelijk te bidden. Dit jaar in de Oude Kerk, waar mijn oma mij vroeger wel eens mee naar toe nam ( wij gingen thuis niet meer). De kerk waar ik als 18 jarige het Kerstverhaal mocht vertellen als zondagsschooljuf ( meegenomen door m'n vriendin, die ook zondagsschooljuf was) en mijn ouders waren er. De kerk waarop de kansel staat 1654. Een dominee zei van de week, hier hebben misschien wel je voorouders gebeden. Ja, dacht ik, mijn opa en oma. Die herinneringen, 'n aantal liederen die me aan Koos zijn lijden en God erbij deden denken, en met mensen eensgezind bidden uit allerlei achtergronden......het was goed daar te zijn.

zondag 17 januari 2010

Chris tafeltennis wedstrijd


Na vele berichten van bekers winnen door Chris , kleinzoon van 12 jaar, werd het toch eens tijd om een wedstrijd bij te wonen. Zaterdag speelde hij in eigen plaats, dus makkie. Eerst wat inspelen, dan beurten wachten en ja toen was Chris aan de beurt. Heel geconcentreerd speelde hij en oma maakte van de boventribune, uit de verte foto's. Gelukkig op de sportstand, zodat er een paar foto's redelijk waren. Na een uur op 'n harde bank ging ik weer boodschappen doen, hij had nog pauze en wachten op 'n beurt. 's Avonds op Hyves "Leuk dat u er was".

vrijdag 15 januari 2010

workshop meanderen.


Vandaag cursus meanderen gevolgd bij Sary Maas, atelier Zuidendijk . Drie volle uren intensief werken , eerst info, daarna tekenen van patroon en dan naaimachine klaar en eerst patroon naaien. Daarna meanderen , lijnen die gaan als een stroom en elkaar niet kruisen. Maar dan wel op verschillende manieren. Eerst golfjes, dan bliksemschichten, dan rondjes en als laatste rechte vormen. Vooraf nog wel draden die kruisen in 'n lange smalle baan.
Leuke is dat Sary tegen mij zei "je kan ook 'n Davidsster zo maken". Zij probeerde het voor het eerst uit, ze weet 'mijn interesse, en het lukte! Alleen ik moet er nog op oefenen. Dus ik ging eerst alle gewone opdrachten uitproberen. Het kussen is nog niet vol gemeanders, dus foto's volgen later. Wel voeg ik 'n foto toe van Sary Maas haar werk.

vrijdag 1 januari 2010

oudejaarsdag 2009


Gistermiddag naar schoonpa geweest en daarna dienst gedaan bij slaaphuis LdH. Het was niet druk ondanks de winterregeling, velen slapen liever bij vrienden? Na brood delen, helpen met toastjes smeren en uitdelen . Daarna kwam ik in gesprek met 'n engelsman, en 2 polen. Mijn blikveld werd weer verruimd door hun verhalen en 'n artikel over de polen in "het inloophuis van de Hoop".

Wat maakten deze mannen veel mee in 2009, geen werk heel lang, maanden slapen in ' n tentje, weggejaagd worden, stress...'n vriend die overlijdt. Je kinderen in Polen. Maar ik lees in het artikel "we bidden God elke keer om kracht ". Het ontroert me allemaal. Het doet hen goed, mijn luisterend oor, m'n meeleven. Mag ik bidden vraag ik voor ik om 22.00 naar vrienden ga. Zij willen dat graag. Ik ben dankbaar weer voor deze avond, maar weer met 'n hoofd vol verhalen ga ik op pad.