zaterdag 24 januari 2009

De tijd vliegt om


Van de week veel gebeden, thuis persoonlijk en op plaatsen ivm gebedsweek. 'n Bijzondere week om op terug te kijken. Met tussendoor de nieuwe auto ophalen, er ritjes in maken. Gisteravond zelfs in de regen en 'n enorme file naar Rotterdam, naar het gebedsconcert in Kom en Zie. Goed om met christenen uit allerlei kerken samen je te verootmoedigen en tot God te bidden. Alleen, samen in kleinere of grotere groepjes, heel ontspannen geleid en met liederen. Het koste me heel veel moed om met de auto te gaan, maar er zijn zoveel vernieuwingen met de ovchipkaart en mijn oude strippenkaart was verlopen....dus uiteindelijk met de auto. Mooie ervaringen met God en mensen. 1 man in 1 van de groepjes was nog maar pas tot geloof gekomen! en hij was blij. Zijn begeleider straalde zo'n vreugde uit. Ook al ken je elkaar niet, toch konden we soms ook voor elkaar bidden, als we met z'n 2en 'n gebedsopdracht kregen,fijn!Vanmorgen bezig met mijn nieuwe telefoon die omgeruild moest worden vanwege radiogolven. Daardoor was ik gegevens aan het opzoeken in mails, en nu ben ik al uren bezig met mails in mappen te ordenen en bijvoorbeeld voor mails te bidden. Zoals de Open Doors gebednieuwsbrieven. Ik probeer er zo snel mogelijk voor te bidden en dan klik ik ze weg. Dat ipv dat nieuws op 'n stapel komt. Omdat de oorlog in Gaza de aandacht opeiste heb ik nu weer voor die andere mails gebeden. Misschien 'n idee voor u?


Ook ben ik nog al bezig geweest om mijn patchworkkleden te fotograferen, filmen, merken en beschrijven .

Dit ivm mogelijke exposities en spreekbeurten. Ik moet nog 1 kleed .

dinsdag 20 januari 2009

Opel agila

Daar is die dan, de nieuwe Opel Agila moroccano blue, na wat vertraging doordat eerst kenteken en papieren kwijt waren. Oke, die zijn terecht. Vandaag dus de Agila opgehaald, flinke 1e tocht alleen terug uit Aalsmeer. Daarna autoaccessoires in de kofferbak doen voor de deur. Dus even showen nu!
Vanavond naar de Bethelkerk ivm gebedsweek. Zal ik durven in het donker? Toch gedaan, wat vroeg weg voor 'n goed plekje? Dat lukt, terug thuis lukt het ook in het donker parkeren. Dus de kop is er af.

dinsdag 13 januari 2009

afscheid van de Kia Clarus


Morgen ga ik de nieuwe auto ophalen, dus vandaag de Kia voor de deur, en die schoonzuigen enz. Vanaf begin december heb ik er naar toe geleefd door me in andere auto's te verdiepen en door proefritjes te maken met mijn zoon Arie erbij. Het weekend nog 'n heel lange rit gereden naar Enschede met Jeanette, om samen bij de uitzenddienst te zijn van Jessica en Matthijs. Met elkaar waren we op cursus in oktober, november. Fijn om er bij te zijn.

Maar nu komen er tijdens het schoonmaken toch wat herinneringen boven: Samen met Koos en de caravan naar Noorwegen, kofferbak volladen voor vakanties, of zoals de laatste 2 1/2 jaar alleen, vol met logeerspullen richting Meppel. Bij het uitzoeken van al het gereedschap en
autospullen in de kofferbak, word ik toch wat kriebelig.
Bah, al die mannendingen, wat moet ik nu wel/ wat niet in mijn nieuwe kleinere auto in de kofferruimte doen. 'n Krik, sleepkabel, gereedschap??? Dat wordt weer informeren bij m'n zoon. Oke, denk ik later, 'n weduwnaar zal af en toe balen van de vrouwendingen. Het is zo. Morgen met mijn oudste zoon op naar Aalsmeer en dan rijd ik in 'n Opel Agila!!! Blauw, da's effe wat anders.

vrijdag 2 januari 2009

Oudejaarsavond 2008 en nieuwjaarsdag 2009Bart, Linda, Bram, Roos en Floor kwamen 2 nachtjes logeren 30 december. Floor zag je echt alles bekijken, 'n vreemde omgeving voor haar even. Bram en Roos waren al gauw weer vertrouwd met alles. Oudejaarsavond werd Roos in bed gelegd, maar slapen lukte niet. Zo zaten we rond 21.00 met opi, Arie en Eva allen aan tafel rond het spel Pictionary. 2groepen namen het tegen elkaar op, in de ene groep deed Roos mee, in de andere Bram. Dus zij moesten soms ook iets tekenen, wat de rest van de groep dan moest raden. Linda was erg goed in raden, maar Bram zijn eenvoudige tekeningen hielpen daar ook bij. Jammer voor Arie die het steeds tegen hem op moest nemen, met zijn mooiere tekeningen!!

Ook opi genoot. Eerder die middag was Bart met zijn opa naar het graf van oma geweest. Zij werd vorig jaar 31 december begraven!! Het was goed . Ik deed mijn rondje vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis, thee of koffie schenken, boterhammen smeren indien nodig . Na die ronde zoek ik dan 1 of 2 ouderen op, voor 'n praatje. Iedere keer ervaar ik als ik wegga het als dankbaar "werk". Heel veel mensen, al wonen ze nog in de aanleunwoningen, zijn erg beperkt en vrij eenzaam. Vanmiddag 'n echtpaar, hij doof en zeer slecht lopend, zij ziet alleen contouren. Verder heel helder en zo hoor je hele boeiende levensverhalen. Wat fijn als mensen je bezoek waarderen, of zo als vanmiddag het gesprek met mij "boeiend" genoemd werd. ( Eerst luister ik uitgebreid naar wat zij mij willen vertellen en vraag ik daarop door bijv.; aansluitend vertel ik ook wel iets van mezelf ). Ik loop al met ideeen rond, of ik deze meneer iets van mijn schildersboeken zal uitlenen.
Nieuwjaarsdag was het uitslapen ( ik hoorde Bram die naast me sliep er niet eens uitgaan) en verder snoepen van appelflappen en oliebollen. 'sMiddags wandelen naar en op het ijs.
Daarna speelden Bram en Roos weer verder met postbode spelen met 'n oude tas en oude kaarten en enveloppen , portemonnaies met "geld". Tussendoor beweegt en springt Roos en wil zo graag op de foto.

Begin van de avond, na 'n lekkere lasagne gemaakt door Bart en Linda, vertrekken zij weer. Ik ruim op, stofzuig , doe wat wassen en heb wel weer wat moeite met alleen zijn. 'n Goede, maar heftige oorlogsfilm leidt af. 2januari, vandaag, is ook 'n dag met wat opruimen. Ramen gezeemd, want met vuurwerk kijken achter glas, komen natuurlijk kindervingertjes te pas. Bart had gisteren de stoep al schoongeveegd van vuurwerkafval.