zondag 30 maart 2008

Omniversum, Museon en Ruurd Walinga.
'n Actief weekend! Zaterdag treinen met schoonpa naar Den Haag. In het Omniversum 2 films die middag bekeken , over de Alpen- de beklimming van de Eiger in Zwitserland door John Harlin, zoon van een alpinist die 40 jaar geleden stierf tijdens de beklimming van de Eiger. Later op de middag genoten van Deep Sea."Houd je adem in"staat er in het programmaboekje, nu dat doe je vanzelf of je sluit maar gauw je ogen, zo groot en dichtbij zijn de dieren of duizelingwekkend hoog is de berg of diep is het dal! Dat allemaal door speciale apparatuur, zoals 'n projectielamp die een sterkte heeft van 15.000 watt. Deze lamp zou u vanaf de maan helder kunnen zien schijnen. Tussendoor naar het Museon, ook natuur-mangrovegebied bijvoorbeeld, vulkanen, of cultuur bijv. mummies. Lang niet alles gezien, maar verzadigd lekker met de Intercity zo weer in Dordrecht. Eind april start Grand Canyon adventure river and risk, dan denk ik dat pa wel weer met iemand naar Den Haag wil reizen.


Zondagmiddag met 2 zoons van 'n vriendin naar Heerjansdam waar cabaretier Ruurd Walinga van www. waterinwijn .nl optreedt. December 2006 heb ik op 'n marathondag van hem, van 7 optredens genoten, dus ik genoot weer en van gelach naast mij. Daarnaast heb je genoeg stof tot nadenken bij"Op zoek naar mezelf"en met 'n ID-kaart voor het Koninkrijk der Hemelen als cadeau kunnen we behalve overdenken , ook nog wat nalezen. Ik houd zijn site en agenda warm aanbevolen.

vrijdag 28 maart 2008

kuikens knutselen, die kunnen pratenWeet jij nog iets te knutselen vroeg Linda 2e Paasdag? Ik dacht na, en wist nog 'n leuke manier om 'n praatbekje te maken wat beweegt. Dus teken, knip en vouw ik 2 praatbekjes en teken daar omheen 'n kop en lijf van een kuiken. Dat gele praatkipje op blauw papier geplakt en dan kan het versieren beginnen. Bram had op de basisschool gras en pootjes leren knippen. Linda had ook leuke ideeen en zo poseren Bram en Roos trots met hun kipjes voor de camera als ze klaar zijn.

Graf ma Groeneveld-RedertVandaag met mijn schoonvader naar het graf van mijn schoonmoeder wezen kijken ,wat klaar was. Stevig gearmd, het is toch spannend, liepen we over de begraafplaats. We zijn allebei opgelucht en blij dat het grafmonument mooi is. We maken verschillende foto's. De volgende keer moeten er vast plantjes mee.

zaterdag 22 maart 2008

Expositie Opstanding te Weesp


Vandaag via alternatieve route naar Meppel via Weesp. Voor 'n expositie van 22 christelijke kunstenaars. Via google op verschillende sites gekeken en enthousiast geworden. Omdat ik zelf patchwork sprak het werk van Madelon de la Rive-Box met textiel:" Het paaskleed" me erg aan.
In gesprek gekomen met kunstenares Hannelieke van de Beek , die me uitlegde hoe 'n paar werken van haar zijn ontstaan. Haar werk : "Cirkel "van gebroken spiegel, glas, lood, hout, glas gegraveerd sprak me ook aan , ook door de woorden
"In wiens opstanding U ons opwekt om te leven".
Info over expo zie www.pknweespdriemond.nl

De werken van Marc de Klijn en zijn vrouw Henny van Hartingsveldt doen mij ook lang stilstaan. Zelf zou ik graag zijn werken "De doden zullen herrijzen", een persoonlijke verwerking van de Shoah, willen zien. Dus regelmatig zoeken op http://www.arsprodeo.nl/

vrijdag 21 maart 2008

Pesach viering en Goede vrijdag
Ik ben in "'t Wonder van het kruis, de laatste 18 uur voor Jezus sterven"aan het lezen van Wilkin van de Kamp.( www.cross-light.net). Het verrijkt mijn geloofsleven, om te lezen waarom de 7 momenten dat Jezus bloed vloeide, nodig was om 7 wonderen in mijn leven te doen plaats vinden. Gisteren las ik over de doornenkroon, met vlijmscherpe doorns van 2 1/2 cm lengte. De doornenkroon staat symbool voor de vloek, of wel de gevolgen van de zonde in mijn leven. Samen met de kringavond waar we n.a.l.v de preek Gefocust op Jezus, praten en met stil waren met bijbelteksten, heeft God mij weer verder geholpen.


Donderdag op de kring in Noordeloos Pesach gevierd, zoals de Messiaanse joden dat vieren, maar dan zonder de gewone maaltijd. Met jongeren erbij, die vragen mogen stellen, met concreet tastbare en proefmomenten beleef je de Uittocht uit Egypte voor de Joden en de uittocht uit de zonden voor ons door Jezus sterven, veel duidelijker. Zo hebben de eerste gemeenten na Jezus sterven ook Pesach gevierd, tot in 300 na Christus door de Romeinse keizer en de godsdienstige leiders alles wat Joods was , weg moest uit de kerk. Naar hun denken kwam de kerk in de plaats van Israel. Daaruit is heel veel lijden , vervolging voor de Joden uit voortgekomen.Wat hebben we veel verloren, wat is het goed om die kostbaarheden weer te ontdekken.

In memoriam Koos


Koos Groeneveld, Jacobus Groeneveld.
Geboren 07-06-1949 te Rotterdam
Overleden 10-07-06 te Rotterdam

Ouders Barend en Marie Groeneveld

4 generaties Groeneveld

Koos met zijn 2 jongere broers Peter en Bart Groeneveld

Woonplaats
Dordrecht (1949-1991) Floresstraat

Zwijndrecht (1991-2006) Trompetstraat


Scholen
Pr. Julianaschool L.O. Dordrecht (1955-1961)

Pr. Julianaschool M.O. Dordrecht (1961-1965)

Prot. Chr. Kweekschool Dordrecht (1965-1970)
Nutsacademie Rotterdam: Avondstudie M.O.B Pedagogiek ( 1971-1977)

Muziek
Blokfluit, klarinet
Hobo bij Dordts Philharmonisch orkest (1961-1975)
Orgel (1976-1984)

Sport
Jeugd: Voetbal

Volwassen: Volleybal, tennis, fitness.

Loopbaan
Onderwijzer: Groen van Prinstererschool te Dordrecht(1970- 31-1-1975)

Onderwijzer: De Wingerd te Zwijndrecht (1975 t/m 31-07-1976)
Commies:Schoolbegeleidingsdienst Drechtsteden ( 1976 t/m 30-06-1978)
Hoofdcommies (t/m 31-12-1980)
Schoolbegeleider (tot 10-07-2006)

Uitje met CED werkgroep in Dordrecht

Gezin
Getrouwd met Cora Lagendijk 21-10-1970 tot 10-07-2006

Zoon Edwin (1971)
Zoon Bart (1975)
Zoon Arie (1981)

Andere studies
Zaterdag Brandpunt Bijbelschool (1980 t/m 1984)

Kerk
Gereformeerd ( 1949 t/m 1982)
taak: ouderling


V.E.G. Nehemia ( 1983 t/m 1992)
taak: kringleider, redactielid maandblad, herder,

oprichter bijbelschool,
medevoorganger.
Rafaelgemeente Giessenlanden (1983 tot 10-07-2006)
bediening: oudste,
spreker in Rafael Brielle, Schoonhoven,
bijbelleraar.

Familiefoto's
Familie Lagendijk

Bijzondere vakanties
Israel toen we 25 jaar getrouwd waren.

Kreta 2000

Israel in mei 2004


In november 2004 onverwachts mee met studiereis Peter Steffens-Jozua groep naar Israel


Zijn ziekte
23 augustus 2002 opeens beenmergkanker (Kahler)ergste stadium met nieren die al 'n deel zijn aangetast. Haalt Koos de kerst 2002 ?
Intensieve kuren volgen, en half febr., maart 2003 'n maand issolatiekamer in Erasmus met de zwaarste kuren die er maar zijn. Hij krijgt daarna zijn met oud en nieuw geoogste stamcellen, weer terug en dan......,wordt hij zeer ernstig ziek, verzwakt, dreigt ons te ontvallen.....maar God zegt tegen hem:"het is je tijd nog niet,..." Een langzaam aansterken volgt, en dan gedisciplineerd en met bottenkuren pakt Koos weer oude en nieuwe taken op.

Wandelen met kinderen en kleinkinderen langs dierbare plekjes.
Koos heeft hier als student gewerkt bij de Lange Ijzeren brug.


Koos, Bram en Roos november 2005


Vrijwilliger van de Dijksynagoge Sliedrecht.
Koos geeft rondleidingen.


Hebreeuws leren spreken en schrijven .
Bijbelstudies geven en preken.

Naar de havendag in Rotterdam met zijn vrienden 2004

Met zijn kleinzoons David, Ben en Chris naar
de oude familiebijbel kijken.


Bij het 25 jarig huwelijksfeest van
Peter en Coby Groeneveld.


Vieren van ons 35 jaar huwelijk met foto's
Van links naar rechts
Bart, Edwin, ArieVan links naar rechts
Chris, Ben, David,
op schoot Bram en Roos.


Met schoondochters en Koos zijn ouders.
Boven Linda met Roos is getrouwd met Bart.
Rechts Annelies met Ben, Chris en David.
is getrouwd met Edwin.
Eva woont samen met Arie.

Gewoon genieten van kerstdiner CED,
ondanks kuren die niet zijn aangeslagen.

Genieten van elkaar op 2e Kerstdag 2005


Met Edwin en Ben, Chris en David naar Nemo


David en opa spelen het spel Mozes, ha fijn
David mag manna uitdelen (kaakjes).


Met Bart naar Amsterdam

Even naar de High tea
van Diny, die 60 is geworden mei 2006