donderdag 11 september 2008

Cagnes sur Mer, aan de rand van Nice.

Ik ben met Arie en Eva op vakantie geweest in het kader dat ik volgend jaar 60 hoop te worden.
Zij kozen Zuid-Frankrijk uit, op 'n camping met 'n zwembad, waar we regelmatig te vinden waren. Arie en Eva om o.a. een "bommetje te maken".


Ik, na langzaam onder de koude douche me voorbereid te hebben aan de watertemperatuur, baantjes zwemmen. Ook zijn we 'n aantal keren naar het strand geweest. 1x vlak bij het vliegveld van Nice, we hebben heel wat vliegtuigen zien aankomen. Het was een kiezelstrand en ik had aanmoedigingen nodig van Arie, en 'n helpende hand van Eva om door de pijnlijke stenenmeters te kunnen komen. Daarna was het lekker water en leuk spannend met al die golven.Ook maakten we 'n aantal tochtjes door de bergen. Heel wat haarspeldbochten en soms wel heel erg smalle weggetjes , waarna we blij waren om ter bestemming te komen. '

n Mooi uitzichtspunt met 'n kerkje, waar ik achter glazen ramen 'n paar foto's heb gemaakt van mooie ramen.


We zijn ook naar Monaco geweest via de kustweg langs Nice, wat op zich al 'n heel mooie tocht was met byzondere uitzichtspunten.

In Monaco was Arie al eens geweest met de motor, met motorvrienden. Het was te druk om op die racering te rijden, maar we hebben wel rond de haven gelopen. Indrukwekkend al die gebouwen tegen de bergen en vele boten en cruiseschepen.

Een andere bergtocht kwam langs 'n waterval, hoge uitzichtspunten en 'n "Adelaarsnest", of tewel 'n dorp hoog op 'n berg.


Na 10 mooie warme dagen bijna zonder regen, met uitrusten, zwemmen, tochtjes, spelletjes doen moesten we de terugreis beginnen. Weer via Italie, Zwitserland . Achterin de auto had ik zo uren mooie uitzichten op de zeekust in Zuid-Frankrijk en Italie. Daarna in Zwitserland prachtig uitzicht op bergen en watervallen, gewoon vanuit de auto.


Wel vermoeiend, veel uren in de auto. Maar vooral voor de rijders Arie en Eva. Kanjers noem ik ze. Maar het was het waard.

1 opmerking:

hot stock pick zei

well its nice to know that you have great hits here.