zondag 1 juni 2008

Kleindochter Floor

Ik heb nu 6 kleinkinderen. Zondagavond 25 mei is Floor Emanuelle geboren, zusje van Bram en Roos, dochter van Bart en Linda Groeneveld. Ze was een week over tijd, en ik zat in Belgie in Champ du Bois onder Namen, dus ver weg. Ik deed mee met 'n studie en kookweek over de bijbelse feesten. 'n Zeer goede week, byzonder fijne bijbelstudies over de feesten Sjabbat, Chanoeka, Pesach, Sjavoeoth, Jom Kippur, Loofhuttenfeest en iedere dag lekkere gerechten bij dat feest maken en proeven. Alleen als je dan hoort dat je oma bent geworden.! Daarom 'smiddags op zoek naar 'n internetcafe, maar ook in 'n groter dorp is die niet aanwezig vertellen ze aan mijn Belgische medereisgenoot die in het gemeentehuis in rap frans mijn verhaal vertelt. Zoek ik 'n weblog?, o zij wil het wel opzoeken op haar computer en even later zie ik op haar scherm mijn zoon en baby Floor. Ik zoen spontaan de Wallonische gemeentesecretaresse en kijk dan pas op het computerscherm. Daar is ze , Floor, wat mooi. Ik ben zeer ontroerd en dat ontgaat mijn Belgische reisgenoot Frank niet en spontaan spreidt hij zijn armen uit: "Grand-mere"! Met 'n foto van Floor ( weer zo'n lief gebaar) komen we terug in de groep en met 'n traktatie.

Wij gaan door met feeststudies en koken en bakken en uitjes in de omgeving, naar La Roche.
Hier 'n foto van het Purimfeest ,met maskers en ratels lachen we en maken herrie als het woord Haman gelezen wordt in het boek Esther. Hij wilde de Joden vermoorden. Maar door gebed en vasten mochten Esther en haar oom Mordechai dit plan veranderen.
Ook wandelingen in de directe omgeving waren leuk.

Terug in Zwijndrecht eerst opruimen, wassen, auto wassen en alles weer inruimen voor 'n rit naar Meppel. Ik logeer weer even en geniet van de kleine Floor, maar ook van Roos en Bram en de trotse ouders. Ik heb ook wat cadeautjes op de kop getikt op rommelmarkten voor Roos en Bram. De vangkikker voor Bram is 'n succes, evenals babypop Annabel die zuigbewegingen maakt bij het flesje drinken en kan huilen, boertje doen en geluidjes maken.. De volgende dag heet ze ook Floor en moet ze ook mee in haar buggy naar de kerk. Gelukkig kunnen we af en toe zeggen dat de batterijknop om moet.

Geen opmerkingen: